dilluns, 1 de desembre del 2008

ansaladilla ieia cinta

Ensaladilla de la ieia SINTA ,
“citada per sant Agustí, fill de santa Mònica (segle IV d.C.)”
p r e p a r a c i ó :

·Primer que res s’agafa un OU de gallina ponedora del Mas de Baix i es posa a bullí hasta que estigue dur; deixarlo reposar dintre d’un got en aigua fresca de la Caramella.

·A continuació se trinchen les següents delícies :

1. Un enciam petit de fulla llarga de l’hort de Garrandingues
2. Una maçana del agre-dolç de sant Josep de la muntanya
3. Set espàrrecs feréstecs, només les puntetes (millor si són de la falda del Port, de ca la Francis)
4. Mitja pinya a cuadrets (no valen les pinyes de pi de monte)
5. Mig formatge gruiyer d’importació de ca Peralta
6. Dotze taquets de jamón en dulce de La Inglesa
7. Vuit anous, sense crosta, per no trencar-se els quixals
8. Mitja cebeta tendra de l’horta de Pimpí
9. l’ou dur bullit abans, refredat i trinchadet
10.Dos tomates entreveroses tallades a galls com feia la ieia Maria
Ficar-ho tot dins d’un ribell i remenaru bé en cullera de fusta de boix

* Tirá un bon rajolí d’oli nou d’olives fargues de Carreretes (mentres se
tira l’oli s’acostuma resà una Salve a la Mare de Deu de MigCamí)
Per acabá, i en los dits aixuts, aspolsar en alegria unes bones pesigades de
sal de les Salines de la Ràpita i en tot cas 2 o 3 gotetes de vinagre d’este
que diuen de Modena.

Servir-ho al mig de la taula. Donar a cadascun una cullera de boix a la ma dreta i un bon crostó de pa d’Aldové a la má esquerra

I, au!, bon profit, bon “rotet” i bon trago del porronet.
Lo ví que siga del celler del coco Ervigi del Pinell.


*** Aquest Manuscrit es va trobar entre els seus escrits i pensaments espirituals de la ieia
Cinta, allà pel segle XX

1 comentari:

Carlos ha dit...

Cagon dena!! Mig hora tallant delícies i ara no trobo cap ribell!! Serveix un cabaç d'estos de collir garrofes??